9.6.2021 Me SihaCaressa olemme huomanneet, että maahanmuuttaja vanhusten on vaikea saada heille sopivaa hoitoa. Aihe koskettaa meitä suuresti, jonka vuoksi haluamme nostaa esille Yliopisto lehden julkaiseman artikkelin asiasta. Artikkelissa pohdittiin aihetta laajasti eri näkökulmista pohtien vanhentuneen maahanmuuttajan ongelmia saada hänelle sopivaa hoitoa ja ehdotettiin mahdollisia ratkaisuja niihin.
Yliopisto -lehdessä julkaistussa artikkelissa pohdittiin millaista hoivaa vanheneva maahanmuuttaja saa, kun palveluja ei ole tarjolla tutulla kielellä ja tätä olemme pohtineet myös SihaCaressa sillä ikääntyvät maahanmuuttajat ovat yksi asiakasryhmistämme, joille palveluja tuotamme. Artikkelissa nostettiin esille kielipulmien aiheuttamia tasa-arvon toteutumisen ongelmia ja niitä pohdittiin käytännön esimerkein.
Eri kulttuurista tulleelle henkilölle terveyden ja hoivan käsityserot voivat aiheuttaa ongelmia palveluihin hakeutumisessa. Mielenterveysongelmia voidaan esimerkiksi hävetä ja peitellä, jonka vuoksi palveluja näihin ei haeta. Vuorovaikutuksen vaikeutta syntyy, kun Suomen kieli ei suju. Digitaitojen ja sosiaalisten verkostojen puuttumiset johtavat myös merkityksellisen vuorovaikutuksen puuttumiseen. Omakielisten hoitajien käyttäminen helpottaisi hoitotilanteissa kommunikoinnin onnistumista, mutta monesti esteenä on Suomen kielen hyvän kirjallisen osaamisen vaatimus. Ratkaisuja ongelmaan artikkelissa etsitään tiimikohtaisen lähestymistavan kautta. Omakielisten hoitajien käyttäminen auttaisi myös kulttuurisen osaaminen leviämiseen työyhteisön sisällä.
Sosiaalisten kontaktien tukemista voidaan tukea digitaalisella opastuksella ja samankielisten tuttujen järjestetyillä tapaamisilla. Tärkeää olisi järjestää aikaa maahanmuuttaja vanhuksille arjen kohtaamisiin. Tähän pystytään vaikuttamaan alan yritysten sekä työntekijöiden kautta. Me SihaCaressa tähtäämme merkityksellisien kohtaamisten järjestämiseen maahanmuuttaja vanhusten arjessa työmme kautta täydellä sydämellä. SihaCare pyrkii tarjoamaan ratkaisua maahanmuuttajien palvelunsaannin ongelmiin tarjoamalla palvelua mahdollisuuksien mukaan asiakkaan omalla äidinkielellä. Äidinkieli on tunnekielemme, jolla ilmaisemme syvimmät tarpeemme ja ajatuksemme. On tärkeää, että tulemme kohdatuiksi tarvitsemallamme tavalla.
Linkki Yliopisto -lehden julkaistuun artikkeliin: https://www2.helsinki.fi/fi/uutiset/hyvinvointiyhteiskunta/millaista-hoivaa-vanheneva-maahanmuuttaja-saa-kun-palveluja-ei-ole-tarjolla-tutulla-kielella.
Miten lapsiperheet voivat koronan keskellä?
27.3.2021 Koronatilanne ja sen pitkittyminen ovat vaikuttaneet suuresti lapsiperheisiin. Isolle osalle lapsiperheistä korona ajasta selviytyminen on tuottanut vaikeuksia pelon, epävarmuuden, arjen kuormituksen ja rahallisen tilanteen heikkenemisen muodoissa.
Perheiden tuki ja riittävä avun saanti ovat varmistettava poikkeustilanteesta huolimatta. Me SihaCaressa pyrimme omalta osaltamme olla osana lapsiperheiden tuen tarpeiden lievittämisessä palveluidemme kautta. Me SihaCaressa olemme läsnä ja tukena perheiden arjessa. Uskomme, että perheiden hyvinvointi on hyvinvoivan yhteiskunnan perusta.
Annathan meille palautetta siitä, miten voisimme olla lapsiperheille paremmin avuksi ja tukena tänä meille kaikille vaikeana ajanjaksona.
Tässä tietopankki vanhempia, nuoria ja lapsia koskettaneisiin kysymyksiin Koronaan liittyen, mm. miten puhua lapsille Koronasta: https://www.lapsenoikeudet.fi/korona/.
Ota yhteyttä
Ota meihin yhteyttä ja kerro tarpeesi palveluiden suhteen - opastamme sinua niiden käyttöönotossa.